Huolehdin puolestasi
Elävä ympäristö
Huolehdin puolestasi
Elävä ympäristö

Palvelut

Viheralueiden
hoito

Viheralueiden hoito

Hoitokäynti voi olla kertaluoteinen tai voimme tehdä pidempiaikaisen hoitosopimuksen. Hoitosopimus tehdään kohdekohtaisesti pihaan ja siinä määritellään hoidon taso, hoitoon kuuluvat toimenpiteet ja sopimuksen voimassaoloaika. Hoitosopimukseen usein kuuluu puiden ja pensaiden hoitoleikkaus, pensaiden muotoon leikkaus, rikkakasvien torjunta mekaanisesti tai kemiallisesti, istutusalueiden rajaukset ja tarvittavat lannoitukset. Kertaluonteisessa hoidossa voi olla kevät- tai syyssiivous puutarhassa, puutarhan stailaus esim. asunnon myyntiä tai juhlia varten, omenapuiden leikkaus, kuusiaidan tai jonkun muuan aidan leikkaus sekä loma-ajan kastelut ja nurmikon leikkuu.

Neuvontakäynnit

Ideoimme asiakkaan osoittamiin pihan ongelmakohtiin ratkaisuja, annamme neuvoja ja ohjeita sekä voimme yhdessä suunnitella pihalle uudistuksia. Voimme neuvontakäynnin yhteydessä myös tehdä yhdessä puutarhasi hoitotöitä, jolloin saat tehokasta opastusta, vinkkejä ja niksejä.

Neuvonta-
käynnit

Pihan
hoitosuunnitelma:

Pihan hoitosuunnitelma

Kunnollinen hoitosuunnitelma voidaan tehdä uudispihaan, jolloin puutarhaa hoidetaan alusta pitäen oikein, tai vanhempaan pihaan. Hoitosuunnitelma sisältää pihan kasviluettelon ja lajikohtaiset hoito-ohjeet. Hoitosuunnitelma tehdään yksilöllisesti kullekin asiakkaalle ja se auttaa asiakasta pitämään pihansa jatkossakin vehreänä ja kukoistavana. Siinä neuvotaan yksityiskohtaisesti, millaista hoitoa kasvisi tarvitsevat koko kasvukaudelle, sekä ohjeet muihin pihan töihin, kuten leikkauksiin, lannoituksiin ja kalkitsemisiin.

Puutarhan talkooapu

Neuvontaa ennen talkoita siitä, mitä pihalla pitäisi tehdä ja missä järjestyksessä. Saatte nämä ohjeet myös kirjallisina. Neuvontapalvelua on mahdollista saada myös itse talkoopäivänä, jolloin olemme paikan päällä auttamassa ja ohjaamassa talkootöitä.

Puutarhan
talkooapu

Pihan kunnostus
ja suunnittelu

Pihan kunnostus ja suunnittelu

Teemme myös vanhemman pihan kunnostus- tai uusimistöitä esim. nurmikoille, perennapenkeille, pensasalueille, pensasaidoille ja kulkuväylille. Uudiskohteissa voimme tehdä esim. istutusalueiden suunnitelmat, istutustyöt sekä nurmikot. Meidän kauttamme saat myös tarvittavat kasvit.

Kausikasvien istutus ja hoito

Voimme tehdä kertaluonteisen istutustyön, jossa tuomme pihallenne kesäkukkia, tai kokonainen paketti, jossa on koko kasvukauden yksivuotiset kevät-, kesä- ja syyskukat. Sovittavissa on, sisältyykö pakettiin pelkkä istutus vai hoidammeko kasvit koko kasvukauden. Kasvit saat myös meidän kauttamme.

Kausikasvien
istutus ja hoito